Yamaha Nieuws – Een nieuwe reeks synthesizers

Yamaha Reface CP / YC / DX / CS

Yamaha heeft gisterenavond een einde gemaakt aan alle geruchten en speculaties die afgelopen periode de ronde deden; een volledig nieuwe lijn synthesizers werd gelanceerd onder de naam ‘Reface’.

Binnen de popmuziek ontwikkelden zich meerdere stromingen met elk hun eigen kenmerken, klanken en instrumenten. Yamaha speelt hier op in en zet een stukje nostalgie op de markt in vier verschillende vormen die elk terug doen denken aan een stroming. Deze Reface-synth’s zijn ontworpen als kleine en lichte instrumenten; ideaal om te combineren met uw huidige instrument of een plek te geven in uw studio.

1-yamaha-reface-collection

Een korte achtergrond per instrument:

Yamaha Reface CP

2-yamaha-reface-cp

Lang geleden, nog vóór de digitale piano werd er al gezocht naar een alternatief voor een akoestische piano op een podium. Het regelmatig rondsjouwen van een instrument dat al snel meer dan 200 kg weegt is geen pretje. Zo verschenen de alom bekende Rhodes, Wurlitzer en Clavinet. Yamaha kwam op de proppen met de legendarische CP80. Al deze instrumenten, met elk hun eigen karakter, vindt je terug in de Reface CP.

Yamaha Reface YC

3-yamaha-reface

Ook het gewicht van een orgel lag de muzikant zwaar op de maag. Ook hierop speelden fabrikanten handig in door het fabriceren van de zogeheten combo-orgels. Een reeks van deze populaire orgels vindt je terug in de Reface YC; Hammond, Vox, Farfisa, Ace Tone en de YC-45D van Yamaha zelf. Zelfs de kleur van dit instrument waan je je in vroegere tijden; nietwaar?

Yamaha Reface DX

4-yamaha-reface-dx

Met de Reface DX blikt Yamaha terug op de wereldberoemde DX7. Deze synthesizer biedt u ruime mogelijkheden op het gebied van FM-synthese (frequentiemodulatie). Met de vier operatoren en twaalf algoritmes bent u in staat tot wel tienduizenden verschillende klanken op te wekken; xylofoons, vibrafoons, marimba’s, synth-blazers, synth-klanken, geluidseffecten en heel veel varianten daarop.

Yamaha Reface CS

5-yamaha-reface-cs

Hou je van knopjes, schuifjes, filters en het experimenteren met verschillende sounds? Dan biedt de Reface CS de oplossing. Met deze synthesizer heb je een instrument voorhanden waarmee je binnen een letterlijke handomdraai je eigen elektronische klanken ontwerpt. Deze subtractieve synthesizer is virtueel analoog en heeft één oscillator met diverse golfvormen, LFO’s, een LPF en een ADSR-envelope. Genoeg gereedschap om iets unieks te creëren!

De Reface-serie

Elke Reface-synth is uitgevoerd met eigen effecten, toebehorend aan de betreffende soort klanken. Zo beschikt de YC over een rotary-effect en de CP over een tremolo. Elke synth is uitgevoerd met een mini-klavier van 37 aanslaggevoelige toetsen, een hoofdtelefoonaansluiting, een USB-aansluiting en een DIN-MIDI-poort.
Met iets meer dan een halve meter breedte en nog geen twee kilo in gewicht is deze Reface uitermate portable. Het is zelfs mogelijk om het apparaat naast de meegeleverde adapter op batterijen te laten werken. De ingebouwde speakers vergroten bovendien des te meer het speelgemak.

In de onze ogen heeft Yamaha het motto ‘Klein maar fijn’ zeker waar weten te maken. We hopen je dan ook snel deze synthesizer zelf te kunnen demonstreren. Houdt onze website in de gaten voor meer nieuws en neem bij vragen gerust contact met ons op!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.