Fender introduceert zijn 2017 lijn: American Professional

Het nieuwe jaar belooft direct veel goeds nu Fender zijn nieuwste lijn introduceert. De 2017 lijn van Fender ziet er weer fantastisch uit en bevat op verschillende vlakken weer wat vernieuwingen. Met de 2017 lijn maakt Fender hun complete assortiment klaar voor de toekomst.

Het is natuurlijk niet makkelijk om ieder jaar met iets nieuws te komen. Zeker omdat gitaren nu eenmaal niet de trends van kleding of iets dergelijks volgen. Toch komt er ieder jaar weer een nieuwe lijn uit van de grootste merken op het gebied van gitaar. Wat heeft de nieuwe lijn te bieden?

SPECIALE PICKUPS

Om te beginnen is er voor iedere gitaar uit deze serie een beroep gedaan op het vakmanschap van Tim Shaw om pickups te ontwerpen. Voor de single-coil versies zijn dit de V-Mod single-coil pickup geworden, zowel op de Stratocasters als op de Telecasters. De humbuckers zijn allemaal zogenaamde ShawBuckers. De naam laat duidelijk merken dat ook deze pickups door deze held zijn ontworpen.

De basgitaren hebben hun pickups te danken aan Michael Bump. Deze toonvirtuoos heeft speciaal voor de Jazz Bass de V-Mod single-coil Jazz Bass pickups ontworpen en voor de Precision Bass de V-Mod split-coil Precision Bass pickups.

Door de pickups van alle instrumenten te herzien brengt Fender weer een geheel nieuw en fris geluid in hun instrumenten. Uiteraard doen ze dit zonder de echte iconische Fenderklanken per instrumenten te verliezen; het gaat natuurlijk allemaal om nuances.

KLEINE VERANDERINGEN

De rest van de aanpassingen aan de nieuwe lijn zijn allemaal redelijk subtiel te noemen. Zo is er voor verschillende modellen gekozen voor een nieuw soort pop-in tremoloarm die goed in de juiste positie blijft staan. Bovendien is de spanning in de arm volledig naar wens aan te passen zodat je zekerweet dat het bij jouw gitaarspel aansluit.

Een andere tweak is het zogenaamde “treble-bleedcircuit”. Dit elektronische circuit zorgt ervoor dat je geen high-end geluid verliest wanneer je de volumeknop omlaag draait. Dat betekent dat de klank van je instrument op ieder volume onaangetast blijft!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.