Nieuwe Korg producten

Korg heeft onlangs een reeks nieuwe producten geïntroduceerd. Zo is er de Kronos LS-88 met semi-gewogen toetsen, de SV-1 MR stagepiano in metallic rood en de G1 serie. Deze serie digitale piano’s, bestaande uit de G1 en de G1 Air, zijn gewapend met de klanken van drie van ’s werelds meest gewilde concertvleugels!

Met de kracht van de Kronos LS kun je werkelijk iedere situatie die om een vette synthsound vraagt aan. Deze onovertroffen krachtpatser bevat namelijk maar liefst 9 onafhankelijke sound-engines, een ruim RAM-geheugen van 2GB en een SSD opslag van maar liefst 60GB.

De Kronos LS is, in tegenstelling tot de Kronos-88, niet voorzien van het RH-3-klavier. Hierdoor wordt er enorm bespaard in het gewicht van deze synth. Hij is namelijk 6,4kg lichter dan de Kronos-88 en nodigt dankzij het soepele klavier uit om zeer subtiel te spelen.

De SV-1 behoeft geen introductie daar deze stagepiano al sinds 2009 een ware hit is onder pianisten. Speciaal om dit succes te vieren komt Korg nu met een limited edition met een metallic rode afwerking. Deze zal verkrijgbaar zijn in de 73- en 88-toetsen variant en bevat alle fantastische eigenschappen van het origineel.

Of je nu een liefhebber bent van de iconische Duitse vleugels, of liever gaat voor de indrukwekkende Oostenrijkse of de moderne Japanse varianten, met de G1 en de G1 Air heb je al deze populaire klanken tot je beschikking in één compacte digitale piano.

Natuurlijke klanken

Het unieke ingebouwde vierweg-versterkingssysteem en het RH-3-klavier zorgen samen voor de meest natuurgetrouwe speelervaring. Bovendien bevat de G1 demper- en snaarresonantie en “Key-Off”-simulatie. Daarmee worden de bijgeluiden die ontstaan tijdens het bespelen van een piano toegevoegd aan de samples. Dit is essentieel voor een speelervaring die niet van echt te onderscheiden is.

Meespelen met je favoriete muziek

Als je het fijn vindt om met de muziekcollectie van je smartphone of tablet mee te kunnen spelen dan is de G1 Air een goede keuze. De G1 Air bevat namelijk de mogelijkheid om via Bluetooth een apparaat te koppelen om vervolgende de audio van deze bron door de ingebouwde versterkers en speakers te sturen. Dat betekent dat je deze piano dus ook als een soort dokkingstation kunt gebruiken wanneer je enkel muziek wilt luisteren in je woonkamer.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.