Circa 25 jaar heeft de regio Noord-Oost Friesland het zonder een goede muziekspeciaalzaak moeten stellen, terwijl voor die tijd Dokkum zelfs nog 2 muziekzaken rijk was. Als muziekliefhebber vond ik dat hier verandering in moest komen. Toen het winkelpand aan de Boterstraat 8 in het centrum van Dokkum vrijkwam, was de keus dan ook snel gemaakt. In korte tijd werden de twee verdiepingen omgebouwd tot een volwaardige muziekwinkel: op vrijdag 14 oktober 2005 werd Van der Zwaag Muziekinstrumenten een feit.

In de loop van de jaren groeide Van der Zwaag Muziekinstrumenten van een regio winkel tot een nationaal bekend bedrijf in verkoop, verhuur en onderhoud van muziekinstrumenten en licht & geluid. Door de toenemende activiteiten op het gebied van verkoop, advies en onderhoud werd het pand aan de Boterstraat te klein en werd er gezocht naar een pand wat meer past bij het inzicht en de beleving van de consument van nu. In oktober 2015 wordt het prachtige pand aan de Kleine Breedstraat 2, in hartje centrum aan het water,  in Dokkum betrokken. In ons bedrijf tref je -naast mijzelf- onder andere mijn vrouw Thelma aan die de financiële kant van het bedrijf op zich neemt.  De reparatieafdeling wordt deskundig door Oege van der Zwaag en Johan Kok gerund. Al met al hebben we zeer ruime ervaring in het beantwoorden van al je vragen of om je te helpen bij het uitzoeken van het juiste instrument.

Ik vind het fascinerend om te zien dat er rondom Dokkum zoveel muzikale activiteit is. Mijn zaak werd binnen no-time een ontmoetingsplek voor muzikanten van allerlei pluimage. En dat is het nog steeds. Dus hierbij de uitnodiging: ben je muzikant, speel je een instrument of zit je in een band? Bij Van der Zwaag Muziek & Geluid leren we je graag beter kennen.

Je kunt rekenen op een uitstekende service, een prima prijs en een goed advies. Kortom: ‘je maat in muziek’!

 

Met een muzikale groet,

signature                                                                                             

 

 

 

 

Melchert van der Zwaag (p.s. De koffie staat klaar!)