MODERNE ALTERNATIEVEN VOOR HET HAMMONDORGEL

Door de geschiedenis heen kom je hem tegen op iconische platen uit de soul, jazz, pop, funk, en vele andere genres: het Hammondorgel. Hoewel vele puristen nog altijd zweren bij een echt Hammondorgel, zijn er tegenwoordig zeer veel moderne alternatieven die een vergelijkbare ervaring leveren.

WELKOM IN DE 21E EEUW!

Hammondorgels klinken te gek, daar zal niemand over twisten. Echter, doordat deze schitterende apparaten niet meer gebouwd worden zijn ze redelijk duur in aankoop en onderhoud. Bovendien wegen ze een ton en zijn ze onhandig om mee te moeten slepen van gig naar gig.

Voor de serieuze musici van deze eeuw bieden merken als Crumar, Nord, en Hammond volledig digitale alternatieven van dit legendarische apparaat. Deze bevatten stuk voor stuk de belangrijkste karaktereigenschappen, zoals een dubbelklavier, en de mogelijkheid een baspedalensectie aan te sluiten.

HAMMOND SK2

De Hammond SK1 was met een gewicht van nog geen 17 kilo het eerste ultra-draagbare orgel in de geschiedenis, en ook de eerste draagbare Hammond met een grote verzameling Extra Voices. Het drawbar-gedeelte is een compleet Hammondorgel met alle traditionele functies: echte mechanische drawbars, Chorus Vibrato, aanslaggevoelig klavier, en met de meest authentieke digitale Leslie ooit.

Naast de standaard klanken heb je ook de keus uit de “Vx” en “Farf” combo orgelmodellen, naast een assortiment van de mooie klassieke pijporgelklanken van het Hammond 935 kerkorgel. Daarnaast heb je nog geluiden van akoestische en elektrische piano’s, klavecimbels, accordeons, vintage string synths, blaasinstrumenten en gestemde percussie om de verzameling compleet te maken.

CRUMAR MOJO

Crumar verhoogt zijn normen met de introductie van de MOJO. Een compact, draagbaar, lichtgewicht, elegant, gemakkelijk te gebruiken dubbelklavier tonewheel-orgel die de best mogelijke orgelklanken produceert die verkrijgbaar zijn. MOJO werkt namelijk met GSi VB3 versie 2.

Onder de motorkap bevindt zich een heel controlecentrum dat je in staat stelt jouw geluid volledig aan te passen naar jouw wensen. Je hebt de keus tussen 22 verschillende virtuele generators om de bijbehorende vintage orgelklanken te krijgen. Daarnaast heb je de mogelijkheid je eigen generator te creëren en kun je nagenoeg alle parameters instellen zoals jij ze wilt.

NORD C2D COMBO ORGAN

Compleet met twee sets fysieke drawbars per klavier. De Nord C2D is het ultieme draagbare orgel voor serieuze organisten. De nieuwe preset-sectie aan de linkerzijde biedt een ongeëvenaard niveau van hands-on-controle. Het bovenste klavier en het gekantelde paneel zijn ontwikkeld voor een betere ergonomie. Een LCD-display is toegevoegd om gemakkelijker toegang tot programma’s en instellingen te krijgen. De bediening is dus zoals je het van Nord kunt verwachten!

De Nord C2D heeft een nieuw ontworpen simulatie van de karakteristieke mechanische toetsklikken, een essentieel onderdeel van de klassieke tone-wheel ervaring. Bovendien biedt het vernieuwde percussiemodel meer controle over de percussieniveaus bij het afspelen van “near-legato”. De Nord C2D bevat ook een vernieuwde Rotary Speaker simulatie van een vintage 122unit. Natuurlijk bevat de Nord C2D ook de Vox en Farfisa orgel transistor simulaties en het Barok pijporgel uit de befaamde Nord C2 Combo Organ.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.